Vad är skillnaden på ett Force Bike Kit och
en traditionell elcykel?

teknikEN som förEnklar

Njut av Din egen, unika elcykel!

Allt började redan 2007...
...då två elever, Daniel och Jonas, gjorde ett examensarbete på Halmstad Högskola under ledning av professor Ulf. Detta examensarbete innebar att ta fram en teknisk lösning som gav extra kraft åt en rullstol utan att användaren behövde använda en joystick. När examensarbetet väl presenterades väckte det stor uppmärksamhet hos olika företag och i media. Detta ledde till att ett eget företag startades, Force Fiction AB, för att jobba med olika företag inom hälsoteknikbranschen. Tekniken till rullstolsprototypen vidareutvecklades sedan till kraftassistans till sjukhussängar.

Men för att sprida tekniken på en bredare front uppkom tanken att ta fram ett elcykelkit som skulle monteras på en vanlig cykel - ett Force Bike Kit.

OBS! Tekniken skiljer sig från vanlig traditionell el-cykel
Kraftassistansen i Force Bike Kit  känner av vilken krafthjälp du önskar utan att du behöver trycka på några knappar. Du behöver alltså inget extra reglage på styret för att manövrera kitet. Känslan att cykla blir underbar då tekniken är steglös.
En trampgivare mäter hur snabbt man trampar och ger tillsammans med motorns hastighet information om vilken växel man kör i. När man växar ner, t.ex. i en uppförsbacke eller i motvind, ökar direkt motorhjälpen. Känslan att köra med Force Bike Kit är annorlunda än med vanlig el-cykel genom att motorhjälpen är responsiv och hjälper till mer när man accelererar. Den är alltså mer följsam.

Du köper endast själva el-kitet!
Du kan använda din egen befintliga favoritcykel eller köpa en ny härlig cykel och montera på ett Force Bike Kit. På så sätt får du en helt personliga elcykel!

Du monterar själv elcykelkitet på din cykel
Kitet består av: komplett framhjul (med slang och däck) med navmotor, ramfäste, batterihållare med trampdetektor, batteri och batteriladdare) och är så enkelt att montera att du kan göra det själv, om du är normalt händig. I elcykelkitet medföljer en monteringsmanual.

tilläggsinformation

  • Detta kit passar endast för cykel med 28 tums hjul (622 mm).
  • Om Du har inbyggd navdynamo till belysning – koppla bort den och ersätt med annan belysning.
  • Om Du har trum- eller skivbroms i framhjulet så bör denna bytas ut mot en V-broms.
  • Framhjulet levereras med Schwalbes kvalitetsdäck, innerslang och fälgband - alltså helt komplett!